De Mos heeft weinig vertrouwen in Kompany: 'Hij heeft geen ervaring'

De Mos heeft weinig vertrouwen in Kompany: 'Hij heeft geen ervaring'

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 16:44ma 20-05-2019 om 16:44

Aad de Mos heeft weinig vertrouwen in het nieuwe avontuur van Vincent Kompany. Zondag werd bekend dat de 33-jarige verdediger aan de slag gaat bij Anderlecht, als trainer én speler. 

Kompany werd in Brussel onthaald als reddende engel; Anderlecht heeft een van de slechtste seizoenen uit de clubhistorie achter de rug. Paars-Wit ontbreekt komend jaar in Europa, voor de eerste keer in 56 jaar. "Kompany heeft geen ervaring in het trainersvak - het moeilijkste vak dat er is. Bij Manchester City en de Rode Duivels speelt hij natuurlijk samen met wereldspelers. Bij Anderlecht is dat wel even anders", stelt De Mos in gesprek met het Algemeen Dagblad

"Daar heb je met derde garnituur spelers te maken. Ik ben bang dat de huidige selectie zijn niveau niet aankan", aldus de oud-trainer van onder meer Ajax en PSV. De Mos is bang voor een 'Marco van Basten-scenario'. "Voor het trainersvak moet je eerst vlieguren maken alvorens je bij een topclub aan de slag gaat." Van Basten was in 2004 pas één jaar actief als trainer van Jong Ajax toen de KNVB hem voor de leeuwen gooide en tot bondscoach van Oranje benoemde. 

Poll

Heeft De Mos hier gelijk?

(554 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws