Anderlecht zwaait weer speler uit: Ik ga op zoek naar een nieuwe club

Anderlecht zwaait weer speler uit: "Ik ga op zoek naar een nieuwe club"

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 16:00ma 20-05-2019 om 16:00

Boy de Jong moet vertrekken bij Anderlecht. Het aflopende contract van de Nederlandse goalie wordt niet verlengd. De Jong (25) bevestigt dat in gesprek met website Anderlecht Online. 

"Ik ben blij dat ik bij Anderlecht mocht spelen. Het was een positieve ervaring. Mijn contract wordt niet verlengd en ik ga op zoek naar een nieuwe club", aldus de sluitpost.

De Jong werd in 2017 door Anderlecht overgenomen van Telstar. Hij signeerde in Brussel een contract voor één seizoen. Zijn verbintenis werd een jaar geleden verlengd tot medio 2019. Nu komt er dus een einde aan de samenwerking. In twee jaar tijd speelde De Jong geen enkel officieel duel namens de club. 

"Dat is jammer, maar ik ben blij dat ik deel van deze club mocht uitmaken. Ik heb Champions League en Europa League meegemaakt, dus het was zeker positief." Zijn toekomst is nog onduidelijk. "Alle opties liggen open, maar mijn voorkeur gaat uit naar een kleinere club waar ik wekelijks kan spelen."

Keeperstrainer
Max de Jong, de vader van Boy, is keeperstrainer van Anderlecht. Hij laat maandag via Twitter weten dat hij nog twee jaar bij Paars-Wit blijft. Anderlecht heeft vanaf komend seizoen een nieuwe trainer. Zondag werd Vincent Kompany gepresenteerd. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws