Deschacht denkt aan terugkeer naar Anderlecht: “Dat zou mooi zijn”

Deschacht denkt aan terugkeer naar Anderlecht: “Dat zou mooi zijn”

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 14:46ma 20-05-2019 om 14:46

Laatste update: maandag 20 mei 2019 om 14:47ma 20-05-2019 om 14:47

Olivier Deschacht wil er nog een seizoen bijdoen als speler, maar de verdediger denkt ook al verder na. Zo wil hij ooit als trainer aan de slag gaan.

Deschacht is bezig met zijn trainersdiploma te behalen. "Intussen ben ik bezig met mijn trainersdiploma. Het is een parcours van twee jaar, dus wie weet kan ik daar later iets mee doen”, laat de routinier aan Sporza weten.

Een terugkeer naar Anderlecht ziet hij wel zitten. "Als trainer terugkeren bij Anderlecht? Dat zou mooi zijn. Niet als T1, want ik denk niet dat ik de capaciteiten heb van een goeie hoofdcoach. Ik ben zeer ongeduldig en ik kan ook heel negatief zijn na een nederlaag of tegenslag."

"Misschien kan ik daar in groeien, maar dan moet ik dat eerst leren van een toptrainer”, gaat Deschacht verder. “Ik heb het meeste geleerd van Frank Vercauteren. Zijn trainingen, wedstrijdvoorbereidingen, tactiek: top."

"Hij is geen gemakkelijke mens, maar hij heeft me sterk gemaakt en ik heb veel aan hem te danken. Ik denk dat Vincent Kompany ook veel geleerd heeft van Vercauteren”, aldus Deschacht.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Deschacht een goede toekomstige trainer voor Anderlecht?

(428 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws