KV Mechelen-hoofdaandeelhouder Somers ontkent: “Zwijgen is geen bekentenis”

KV Mechelen-hoofdaandeelhouder Somers ontkent: “Zwijgen is geen bekentenis”

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 14:33ma 20-05-2019 om 14:33

Laatste update: maandag 20 mei 2019 om 14:38ma 20-05-2019 om 14:38

KV Mechelen en Johan Timmermans vragen de vrijspraak tijdens de zitting van de tuchtprocedure van de voetbalbond. In de Geschillencommissie Hoger Beroep ontkent ook hoofdaandeelhouder Olivier Somers zijn beschuldigingen.

De advocaat van Somers begon met een inleiding over de persoon. "Hij is een ondernemer pur sang. Hij is geen voetbaldier met overal zitjes zoals een Bart Verhaeghe of Marc Coucke. Hij heeft het aantal spelers van makelaar Dejan Veljkovic drastisch teruggebracht, maar Veljkovic is niet iemand die zich zo maar langs de kant laat schuiven”, citeert Sporza.

Somers heeft tot op heden geen verklaringen afgelegd bij de voetbalbond. "Dat is geen schuldbekentenis. Het is de weg van het gezond verstand omdat de voetbalbond ook burgerlijke partij in de strafzaak is. Somers betwist uitdrukkelijk de feiten die hem ten laste worden gelegd, witwassen en ook private omkoping. Zijn belangrijkste zorg is dat hij strafrechterlijk niet veroordeeld wordt."

Inbreuk van rechten
Verder hekelt de verdediging van Somers ook het onderzoek van de voetbalbond. Het dossier zou onvolledig zijn en de voetbalbond is “rechter en partij”. "We vragen dat deze tuchtprocedure onontvankelijk wordt verklaard. Of minstens om de tuchtprocedure op te schorten tot meneer Somers inzage heeft gekregen tot het dossier. De tuchtprocedure gewoon voortzetten, zou een flagrante inbreuk zijn op de rechten van de verdediging van meneer Somers."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws