Tegenstrijdige Mechelen-advocaat: Degradatie kan niet versus Dat kan later nog

Tegenstrijdige Mechelen-advocaat: "Degradatie kan niet" versus "Dat kan later nog"

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 11:45ma 20-05-2019 om 11:45

KV Mechelen wil koste wat het kost de degradatie vermijden in het omkoopschandaal. Het haalde al stevig uit naar de KBVB. Malinwa vindt dat de club onmogelijk aansprakelijk gesteld kan worden voor matchfixing.

"De bondsvordering is simpelweg te laat", aldus Mechelen-advocaat Joost Everaert. "De degradatie kan gewoon niet gevorderd worden. Daarvoor hoeft men gewoon de eigen bondsreglementen te volgen. De vermeende feiten hadden voor eind juni 2018 gevorderd moeten worden. Bijgevolg is alles onontvankelijk."

Degradatie onmogelijk
Zo verwijst Mechelen naar een artikel uit het bondsreglement. "15 juni is elk jaar in voetballand het ijkpunt. De vermeende feiten dateren van 11 maart 2018. Is er tegen 15 juni 2018 geen vordering voor een degradatie? Dan is men te laat: simpel."

"Andere sancties opleggen kan wel op basis van het eigen bondsreglement, de degradatie een jaar later eisen niet", gaat de raadsman van Mechelen verder.

Tegenstrijdig pleidooi
Opvallend: enkele minuten voor die  woorden liet Everaert zich het volgende ontvallen: "Een eventuele degradatie kan altijd in later stadium uitgesproken worden. Er is geen haast, ondanks deze "spoedprocedure”, vertelde hij ietwat tegenstrijdig.

Poll

Moet KV Mechelen bestraft worden met degradatie?

(1917 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws