VP 11 Van De Week Speeldag 10: Openda eindigt in schoonheid

VP 11 Van De Week Speeldag 10: Openda eindigt in schoonheid

20-05-2019 10:15
2

De Play-Offs zitten erop, enkel Antwerp, KV Kortrijk en Sporting Charleroi moeten dit seizoen nog spelen. Heel wat spelers hebben op de laatste speeldag afgesloten in schoonheid.

Topkeeper met drie tegengoals
Sinan Bolat
moest zich tegen Club Brugge drie keer omdraaien, maar pakte ook geregeld uit met een staaltje van zijn klasse. Hij kon vermijden dat de score hoger opliep en stopte onder meer Wesley Moraes en Loïs Openda. Bolat is zonder meer de beste doelman van dit seizoen.

Op de rechtsachter kiezen we deze keer voor een naam die het elftal nog nooit haalde: Ibrahima Sory Sankhon. De rechtsachter van STVV heeft nog veel groeimarge en liet tegen Westerlo mooie dingen zien. Op links kiezen we opnieuw voor Kristof D'Haene, die voor de tweede week op rij scoorde. Igor Plastun en Sébastien Dewaest staan in het hart van onze defensie.

Revelatie bij Genk
Op de middenstrook zagen we Dries Wouters excelleren bij KRC Genk. De jeugdopleiding van de Limburgers draait duidelijk op volle toeren. Jonathan David was één van de grote architecten achter de 9 op 9 van KAA Gent, al zal die maar een pleister op een houten been zijn.

Op de flanken nam Theo Bongonda afscheid van Zulte Waregem. Hij gaat waarschijnlijk naar KRC Genk. Ook Beni Badibanga van Waasland-Beveren kwam weer aan de oppervlakte en zal het spijtig vinden dat het seizoen voorbij is.

Goaltjesdieven
Bij Moeskroen kon Taiwo Awoniyi de netten vinden, al werd er toch verloren van Waasland-Beveren. Bij Club Brugge kan Loïs Openda volgend seizoen wel eens doorbreken. Hij bracht wat Club dit seizoen miste: een spits die diepgang zoekt en profiteert van de duelkracht van collega Wesley.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een nieuwe speeldag met een nieuwe top 11 van de week! #antwerpfc #stvv #krcgenk #kaagent #kvkortrijk #waaslandbeveren #zultewaregem #clubbrugge #moeskroen @dewaest_s06 @openda80 @theo_bongonda @awoniyi18

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op