'Racing Genk wil Bayern München, PSG en City aftroeven voor 17-jarige Zweed'

'Racing Genk wil Bayern München, PSG en City aftroeven voor 17-jarige Zweed'

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 09:42ma 20-05-2019 om 09:42

Racing Genk is amper klaar met het vieren van de titel of sportief directeur Dimitri De Condé is achter de schermen al druk bezig met de selectie voor komend seizoen. De Condé wil de kern zo snel mogelijk versterken. De 17-jarige Benjamin Nygren, van het Zweedse IFK Göteborg, moet één van de nieuwe goudhaantjes worden. Dat weet Het Laatste Nieuws.

Racing Genk verwacht dat meerdere sterkhouders hun topseizoen gaan verzilveren met een transfer. Onder andere Leandro Trossard valt niet meer te behouden. Er moet dus geanticipeerd worden op de transfermarkt. De Condé wil dat dus doen met de linksbenige flankspeler Nygren, die in eigen land als een grote parel wordt beschouwd. "De verwachtingen voor Nygren liggen hoger dan voor Zlatan Ibrahimovic op dezelfde leeftijd", zei zijn coach Poya Asbaghi recent nog.

Nygren, die in juli zijn 18e verjaardag viert, gooit in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau uiterst hoge ogen. In twaalf optredens voor Göteborg was hij al goed voor liefst zes treffers en vijf assists. Göteborg wil de sensatie dan ook niet zonder slag of stoot laten gaan. Naar verluidt heeft de club een prijskaartje van 3,7 miljoen euro om zijn nek gehangen. Volgens Het Laatste Nieuws reisde De Condé recent al naar Zweden af om te onderhandelen over een transfer. Een akkoord zou er nog niet zijn.

Immens concurrentie
De Condé moet snel handelen namens Genk of de kans bestaat dat Nygren elders zijn handtekening zet. De concurrentie is namelijk van indrukwekkend. Bayern München, Manchester City, PSG, Inter Milaan, Ajax en vele andere grootmachten zouden Nygren in het vizier hebben. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws