VAR van het eerste uur neemt vanaf volgend seizoen niet meer plaats in het busje

VAR van het eerste uur neemt vanaf volgend seizoen niet meer plaats in het busje

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 09:10ma 20-05-2019 om 09:10

Kris Bellon heeft zijn laatste match als videoref erop zitten. Bellon krijgt een andere functie binnnen de Belgische Voetbalbond. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Bellon stapt niet meer zelf in het busje, maar krijgt een belangrijke rol in de begeleiding en opleiding van de nieuwe videorefs. 'Bellon was in België een videoref van het eerste uur en tevens groot voorstander van het systeem. Hij ruilt het busje nu in voor de rol van VAR Instructor, de man die in België nieuwe en bestaande videorefs moet opleiden en begeleiden', schrijft Het Nieuwsblad over zijn wissel.

De 50-jarige Bellon kreeg dit de afgelopen maanden net als veel collega's de nodige kritiek over zich heen. Zo was Bellon tijdens Play-Off 1 de VAR van dienst tijdens de veelbesproken match tussen KAA Gent en Club Brugge, waar hij aan beide kanten een doelpunt afkeurde. Na de match haalde met name Club-coach Ivan Leko hem onderuit. Ook in Extra Time ging de naam van Bellon meer dan eens over tafel. Vanaf de zomer krijgt Bellon dus nu een plek buiten de spotlights.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws