'KV Oostende wil Cercle Brugge aftroeven en stunten'

'KV Oostende wil Cercle Brugge aftroeven en stunten'

20-05-2019 08:43 Laatste update: 09:34
2

Het tijdperk van Renato Neto bij KAA Gent is voorbij. Toch bestaat de kans dat de Braziliaanse middenvelder volgend seizoen nog in de Jupiiler Pro League speelt. Volgens Het Nieuwsblad toont KV Oostende concrete interesse in Neto.

Na acht seizoenen spelen voor Gent nam Neto zondag vlak voor de match tegen Anderlecht afscheid van de Buffalo's. Waar de 27-jarige middenvelder volgend seizoen speelt, is nog niet zeker. Zijn naam viel al bij Cercle Brugge, maar nu duikt ook de naam van KV Oostende op.

Cercle Brugge haalde destijds Neto naar ons land. De verenging huurde hem van Sporting. In het seizoen 2012 – 2013 kwam hij voor een eerste keer bij Gent terecht. Daarna volgde een tweede periode vanaf 2014.

Neto groeide bij Gent uit tot een clubicoon. Met de Buffalo's veroverde hij onder meer de titel en wist hij te overwinteren in de Champions League. Door blessureleed speelde Neto dit seizoen alleen op 26 oktober tegen Charleroi (2-1) heel kort mee. Dat ene optreden bij zijn rentree is zijn laatste match in het shirt van KAA Gent gebleken.