Heeft Club Brugge opvolger Wesley al in huis? Ik ga volgend jaar zo verder doen

Heeft Club Brugge opvolger Wesley al in huis? "Ik ga volgend jaar zo verder doen"

19-05-2019 23:47
4

Wesley Moraes trekt (naar alle waarschijnlijkheid) de deur achter zich dicht bij Club Brugge. Het nummer twee uit de Jupiler Pro League zal zo op zoek moeten naar een nieuwe aanvalsleider. Loïs Openda gaf zondag alvast zijn visitekaartje af voor het komende seizoen.

Voor Nieuwjaar durfde het jeugdproduct nog wel eens een grote kans de nek om te wringen, maar de laatste weken loopt het beter. Met twee doelpunten sloeg hij de hoop op de derde plaats van Royal Antwerp FC eigenhandig aan diggelen (3-2). "Het lukte me voor het eerst om twee keer te scoren in een match in eerste klasse. Het liep nu net goed voor mij in het slot van het seizoen", lijkt Openda op de website van Club spijt te hebben dat het seizoen erop zit.

"Ik ga volgend jaar zo proberen verder doen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen", doet hij de fans van Club nu al dromen. "Het was de laatste match van de coach en dus mocht hij absoluut niet eindigen met een nederlaag. Jammer dat hij weg gaat, maar hij kan alvast tevreden zijn. Hij zei om offensief te spelen en acties te maken. Zo hebben we toch gewonnen vandaag. Hij was ook degene die me liet debuteren in eerste klasse en in de Champions League. Deze zege is alvast een mooi cadeau voor hem", strooit de spits nog met bloemetjes naar de vertrekkende Ivan Leko.

Grote broer
Openda zal het niet alleen zonder Leko moeten zien te rooien, ook spitsbroeder Wesley vertrekt straks normaal gezien op Jan Breydel. "Het was wellicht de laatste wedstrijd van Wesley", erkent Openda. "Hij was geëmotioneerd toen hij van het veld stapte. Wesley is een grote speler en was een voorbeeld voor mij. Hij was goed met de bal aan de voet en speelde altijd. Hij gaf me raad, zei me om kalm te blijven en verder te werken. Ik ben dan ook blij dat ik vandaag kon tonen dat die goede raad geholpen heeft."