Toekomst van Defour bij Burnley is ongewis: Belangrijk dat hij eerst fit raakt

Toekomst van Defour bij Burnley is ongewis: "Belangrijk dat hij eerst fit raakt"

19-05-2019 23:40
2

Steven Defour kende door blessureleed een zwaar seizoen bij Burnley. Het is mede daarom onduidelijk hoe zijn toekomst eruit ziet. Ook zijn makelaar kan nog geen duidelijkheid geven.

Defour heeft bij Burnley nog een contract voor een seizoen, nadat de Premier League-club een eenzijdige optie besloot te lichten. De 31-jarige Defour kon dit seizoen met slechts een negental optredens echter nauwelijks van waarde zijn. Bovendien wist Ashley Westwood tijdens zijn afwezigheid door te breken. Het maakt zijn perspectief onzeker.

Gevraagd naar de situatie liet makelaar Christian Pala weten dat Defour momenteel niet bezig is met een transfer. Fit worden heeft de allerhoogste prioriteit. "In de eerste plaats is het belangrijk dat Steven weer 100 procent fit raakt, daarna zien we wel wat er gebeurt. Nu is hij alleen druk met terug fit te geraken", vertelt Pala aan Burnley Express.

Pas als Defour terug de oude is, worden de opties bekeken. "Alles hangt af van zijn herstel. Het is moeilijk om antwoorden te geven. We bespreken niks voordat hij weer 100% is."