Maandag is het de beurt aan KV Mechelen: verdediging mikt op procedureslag

Maandag is het de beurt aan KV Mechelen: verdediging mikt op procedureslag

19-05-2019 23:27 Laatste update: 23:30
2

Maandag start dag twee in het tuchtproces rond de omkoopaffaire 'Propere handen', waarin KV Mechelen de spil is. Nadat de beklagers zich zaterdag mochten uitleven, is het nu de beurt aan KVM om zich te verdedigen. De kampioen uit Eerste Klasse B hoopt er een procedureslag van te maken.

Aan de bewijslast kan immers moeilijk getornd worden, schetst Sport/Voetbalmagazine nogmaals. De vele telefoontaps en bekentenissen, van onder meer leden van Waasland-Beveren en spelersmakelaar Dejan Veljkovic, lijken voldoende om KV Mechelen aan te wijzen als hoofdschuldige. De Antwerpenaren denken alsnog onder een veroordeling uit te geraken.

Volgens Malinwa zijn de rechten van de club geschonden tijdens het onderzoek. Bovendien zou onderzoekscoördinator Ebe Verhaegen zich niet objectief opgesteld hebben tijdens zijn onderzoek. KV Mechelen startte eerder al een proces in kortgeding om de zaak naar zich toe te trekken. Die uitspraak volgt komende donderdag. Op een definitieve uitspraak in de gehele affaire is het waarschijnlijk wachten tot eind juni.