Antwerp moet via barrage Europa in: Het leven bestaat niet alleen uit mirakels

Antwerp moet via barrage Europa in: "Het leven bestaat niet alleen uit mirakels"

19-05-2019 22:58 Laatste update: 23:05
9

Na een felbevochten Play-Off 1 grijpt Royal Antwerp FC nét naast een zeker ticket voor de voorrondes van de Europa League. Door de nederlaag bij Club Brugge (3-2) moet de oudste club van het land het nu zien te klaren in de barragematch tegen de winnaar van Play-Off 2. Dat doet pijn bij Laszlo Bölöni.

"Natuurlijk ben ik ontgoocheld", steekt de trainer van Antwerp bij Gazet van Antwerpen zijn emoties niet onder stoelen of banken. "Zoals we donderdag na de wedstrijd terneergeslagen waren, zo heb ik ook nu een ‘kutgevoel’. Ik besef zeker dat we die derde plaats verloren hebben, dat we die uitgelezen kans hebben laten liggen. Zo gaat dat nu eenmaal in het leven. Ik vroeg een mirakel en we hebben dat even gevoeld. Maar het leven bestaat niet alleen uit mirakels, maar ook uit fouten en teleurstellingen", is hij bitter.

Bölöni beseft dat nu nog een lastige klip omzeild moet worden: KV Kortrijk of Sporting Charleroi zakt komende zondag af naar de Bosuil. Overigens hoeft Antwerp die wedstrijd niet eens te winnen om volgende zomer Europa in te duiken. "We moeten ons nu concentreren op die volgende wedstrijd, die barragewedstrijd. Maar voor mij zijn deze Play-Offs nu al geslaagd", klinkt de Roemeen toch tevreden.

"We hebben Play-Off 1 op een knappe manier bereikt en dat stemde ons al tevreden. Nu moet ook die vierde plek ons tevreden stellen, ook al laten we de derde plaats nog op het nippertje schieten. Een club die twee jaar geleden nog in tweede klasse stond en nu vierde eindigt in de eerste klasse: dat is zonder meer een knappe prestatie", besluit Bölöni.