Odjidja is na vijfde plaats vooral blij voor Thorup: Gewoon een heel goede coach

Odjidja is na vijfde plaats vooral blij voor Thorup: "Gewoon een heel goede coach"

19-05-2019 22:30
8

KAA Gent was op de slotdag van Play-Off 1 met 2-1 te sterk voor Anderlecht en won daarmee tevens de strijd om de vijfde plaats. Bij een veroordeling van KV Mechelen geeft die plek mogelijk nog recht op Europees voetbal. Een opluchting. Met name voor coach Jess Thorup vindt Vadis Odjidja.

Thorup kwam vanwege de slechte resultaten in Play-Off 1 en de verloren bekerfinale serieus onder de druk te staan. Het bestuur zou achter de schermen al met Hein Vanhaezebrouck hebben gesproken. Thorup kan echter rekenen op de steun van de ploeg, verzekert Odjidja. "We hebben door ons sterk einde getoond dat we volledig achter hem staan, maar eigenlijk was onze zogezegde ruggesteun niet nodig. Hij is gewoon een heel goede coach die ons vertrouwen verdient", laat Odjidja opteken op de website van de Buffalo's.

Odjidja hoopt met Thorup als coach alsnog Europa in te mogen. "Ja, eigenlijk moest dat afwachten niet hé. Onze taak was de beker winnen en dat hebben we nagelaten. Maar goed, we hebben gedaan wat we konden en nu is het afwachten", beseft Odjidja.