Ook na Play-Off 1 is iedereen in de ban van KV Mechelen: een stand van zaken

Ook na Play-Off 1 is iedereen in de ban van KV Mechelen: een stand van zaken

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 22:17zo 19-05-2019 om 22:17

Play-Off 1 en Play-Off 2 zitten erop en toch is er nog heel wat mogelijk voor de resterende Europese tickets. Dat heeft niet alleen te maken met de finale tussen de winnaar van PO2 en het nummer vier uit PO1, maar natuurlijk vooral met de rechtszaak rond KV Mechelen.

Dat KRC Genk naar de groepsfase van de Champions League mag, is intussen genoegzaam bekend. Runner-up Club Brugge moet tevreden zijn met de voorrondes van het miljoenenbal. Bij een eventuele uitschakeling is er nog het vangnet van de Europa League. Als bekerwinnaar mag KV Mechelen zich al opmaken voor een plek in de poulefase van het tweede Europese toneel.

Dat is althans de situatie als Malinwa niét veroordeeld wordt in de omkoopaffaire. Standard Luik, het nummer drie uit Play-Off 1, moet zich dan via de derde en vierde voorronde van de Europa League zien te plaatsen voor de groepen, terwijl Royal Antwerp FC en de winnaar van het duel tussen KV Kortrijk en Sporting Charleroi volgende zondag een rechtstreeks duel uitvechten om het laatste ticket, dat recht geeft op de tweede voorronde.

Wat bij veroordeling van KV Mechelen?
Maar zoals de zaken er nu voor staan, is het niet onwaarschijnlijk dat KV Mechelen haar Europese ticket moet afstaan. Als dat gebeurt, krijgen enkele ploegen een upgrade. Zo zou Standard direct toegang krijgen tot de groepsfase van de Europa League. Antwerp en Kortrijk/Charleroi strijden dan komende zondag voor het ticket voor de derde voorronde.

Als Antwerp dat duel zou winnen, wordt KAA Gent de lachende vijfde hond. De Oost-Vlamingen pikken op die manier het Europese plaatsje van KV Mechelen in. Maar wat gebeurt er nu mocht Antwerp verliezen van Kortrijk of Charleroi? Dan moet Gent het volgend seizoen alsnog zonder Europees voetbal stellen. Dan krijgt Kortrijk of Charleroi het ticket voor voorronde drie en Antwerp dat voor voorronde twee. Gent support dus voor Antwerp volgende zondag. En voor de rechtspraak ...

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws