Standard is zeker van Europees voetbal na gelijkspel tegen kampioen Genk

19-05-2019 19:51
6

Standard heeft zich verzekerd van Europees voetbal. Op bezoek bij KRC Genk hadden de Rouches genoeg aan een 0-0 gelijkspel tegen de nieuwe landskampioen.

Het moest een galawedstrijd worden voor KRC Genk, waarin heel wat spelers rust kregen. Veel glans was er echter niet in de wedstrijd tussen de nieuwe kampioen en Standard. Een lange studieronde leverde geen gevaar op.

Beide ploegen leken niet volledig gas te geven. Standard hoopte op een nederlaag van Antwerp, voor Genk hoefde het niet meer. In de slotfase van de eerste helft waren er wel enkele kansjes, maar het bleef niet verrassend bij 0-0 tot de rust.

Ook de tweede helft ging moeilijk op gang. Standard bleef hopen op Brugse winst. Genk kwam naarmate de wedstrijd vorderde wel beter in de partij en ging ook als enige echt op zoek naar de 1-0.

Er kwamen kleine kansjes, maar geen doelpunten. Het bleef bij een scoreloos gelijkspel, waardoor Standard op de derde plek eindigde en zeker is van Europees voetbal.