Antwerp grijpt naast derde plek na nederlaag tegen Club Brugge

19-05-2019 19:53
18

Antwerp heeft nipt naast de derde plek gegrepen. Het leek op weg naar winst tegen Club Brugge, maar gaf die uiteindelijk nog uit handen. Het werd 3-2.

We kregen een bijzonder interessante partij, want ook Antwerp kreeg enorm wat kansen op de gelijkmaker. Een flater van Rits en Horvath zorgde tot twee keer toe bijna voor de 1-1. Aan de andere kant waren er ook mogelijkheden voor Openda en Hans Vanaken.

Net zoals de eerste helft ging de tweede helft bijzonder vurig van start. Wesley miste dé kans op de 2-0, aan de andere kant probeerde Antwerp de gelijkmaker te scoren. Die kwam er ook via Amara Baby. Er kwam zelfs nog een tweede doelpunt aan. Mbokani wist voor die tweede goal te zorgen, waardoor Antwerp tijdelijk terug op de derde plek in de stand stond.

Club Brugge en Antwerp bleven verder bikkelen op zoek naar de punten. Blauw-Zwart kon wel wat kansjes creëeren met een strafschop tot gevolg. Daniel Opare beging hands in de zestien, Nicolas Laforge gaf strafschop. Jelle Vossen prikte die binnen, 2-2.

Antwerp ging vol in de aanval op zoek naar de matchbal. Die kwam er niet meer voor The Great Old, wel voor Club Brugge. In de laatste minuut scoorde Openda zijn tweede van de avond: 3-2. Door het verlies blijft Antwerp steken op de vierde plek en moet het nog minstens één keer in actie komen.