Verschueren na megastunt: 'De trainer naast Kompany bij Anderlecht staat al vast'

Verschueren na megastunt: 'De trainer naast Kompany bij Anderlecht staat al vast'

19-05-2019 17:48 Laatste update: 17:54
13

RSC Anderlecht heeft zondag uitgepakt met een verrassing van formaat. Vincent Kompany wordt vanaf volgend seizoen speler/trainer bij de Brusselaars. De 33-jarige verdediger heeft nog geen ervaring als trainer, maar dat is volgens Michaël Verschueren niet belangrijk.

"Dat klopt niet. Ik denk dat hij juist héél veel ervaring heeft", vertelt de manager van paars-wit aan Sporza. "We gaan hem bovendien gebruiken als manager. Dat wil zeggen dat hij de baas wordt van de manier waarop wij gaan spelen en wie de spelers zijn die opgesteld worden. Maar we gaan ook werken met een coach die hij zelf meebrengt. Zodanig hebben we ook iemand die coacht terwijl Vincent speelt."

De nieuwe assistent die Kompany zelf meebrengt, wordt wel iemand die wel ervaring heeft als trainer. "Die naam ga ik nu niet bekendmaken. Ik denk dat het hele technische gebeuren bij Vincent zelf ligt. Hij zal daarover ten gepaste tijden communiceren. Ik weet wie het wordt, maar het is aan hem om dat de komende dagen duidelijk te maken", besluit Verschueren.