Kompany slaat voetbalwereld met verstomming: Niemand zal hierboven gaan

Kompany slaat voetbalwereld met verstomming: "Niemand zal hierboven gaan"

19-05-2019 16:12 Laatste update: 16:22
20

Vincent Kompany heeft zondag voor een verrassing van formaat gezorgd. De Rode Duivel keert terug naar de Belgische competitie en wordt speler/trainer bij RSC Anderlecht. Niemand zag deze move aankomen. Ook Peter Vandenbempt werd koud gepakt.

"Dit is een gigantische, een mega-verrassing. En dan druk ik mij nog zacht uit. Op geen enkel moment de voorbije maanden heb ik aan een terugkeer van Vincent Kompany naar Anderlecht gedacht. Zeker niet als speler en eigenlijk ook niet als trainer", verklaart Vandenbempt op de website van Sporza. "Wij zagen Kompany eerder in Amerika voortvoetballen, bij de satellietclub van Manchester City. Maar dat je Kompany, die toch nog niet zó oud is, naar België kunt terughalen, had ik nooit gedacht."

"Anderzijds, we wisten wel dat ze daar bij Anderlecht van droomden. Het duo Coucke-Verschueren had dit al eens aangegeven en ze zijn een paar keer samen op de foto geweest. We weten ook dat Kompany dezelfde liefde die hij voor Manchester en de club heeft ook voor Brussel en Anderlecht voelt. Hij is een echte Ket, een kind van het huis. Hij heeft nog altijd een ongelooflijke band met de club. Maar om dan de stap te zetten van de wereldtop naar de Belgische competitie, dat hield ik geen seconde voor mogelijk. Dit is een stunt van het duo Coucke-Verschueren. De transferperiode moet nog beginnen, maar we weten nu al dat niemand hierboven gaat", besluit de analist.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een stunt van @rscanderlecht, dat @vincentkompany aantrekt als speler-trainer! 😱⚽ #rsca #kompany #rscanderlecht #jpl #anderlecht #mancity

A post shared by VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) on