Hopelijk worden we niet afgekraakt als we volgend jaar tweede worden

"Hopelijk worden we niet afgekraakt als we volgend jaar tweede worden"

19-05-2019 15:45
10

Antwerp wordt dit seizoen derde of vierde, maar voorzitter Paul Gheysens droomt van nog meer. Hij wil zo snel mogelijk een landstitel vieren. Komt dat er volgend seizoen al van?

Sportief adviseur Sven Jaecques kent de ambities van zijn steenrijke voorzitter. 'Of het me zou verbazen als de voorzitter volgend seizoen zegt dat hij voor de titel wil gaan? Neen, maar dat is zijn rol als voorzitter. Hij mag dat, maar je moet het een beetje in zijn context zien", verklaart hij in Het Laatste Nieuws.

"Hij wil van Antwerp een topclub maken, maar weet heel goed dat dat in fases gaat. We hebben op zich al een unieke positie verworven in het voetballandschap. We behoren nog niet tot de G5, maar ook niet tot de K11. We zweven er ergens wat tussen en ambeteren iedereen", grijnst Jaecques.

Een stap hoger moet nog kunnen voor Antwerp. "Beter doen dan dit seizoen, kan in theorie zeker. Je hebt ook de beker nog en mogelijk een Europese campagne. Hopelijk interpreteren slimme journalisten de steile ambities van onze voorzitter op de juiste manier en worden we straks niet afgekraakt als we volgend seizoen tweede worden."