Velen hebben bijgedragen, maar niemand was belangrijker dan Kompany

"Velen hebben bijgedragen, maar niemand was belangrijker dan Kompany"

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 11:15zo 19-05-2019 om 11:15

Vincent Kompany heeft zijn laatste partij voor Manchester City gespeeld. Hij kondigde dat zelf aan via Facebook. Voorzitter Khaldoon Al Mubarak speelt zo zijn boegbeeld kwijt en heeft mooie woorden over voor Kompany.

"Velen hebben bijgedragen aan de wederopleving van Manchester City, maar niemand was belangrijker dan Vincent Kompany", vertelt hij in een mededeling. "Een decennium lang was Vincent het levensbloed, de ziel en het kloppende hart van een enorm getalenteerde kern. Een donderende stem in de kleedkamer, maar erbuiten ook een stille en berekende ambassadeur."

Kompany was dan ook enorm succesvol in Manchester. "Ik weet niet of hij verwacht had om de Premier League-trofee als aanvoerder vier keer in de lucht te mogen steken. Maar hij zal herinnerd en geëerd worden wanneer de toekomstige generaties het hebben over deze periode van succes. Door zijn leiderschap, intelligentie en vastberadenheid kon hij zich fantastisch aanpassen onder vier verschillende managers en kon hij enkele slopende blessures overwinnen." 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een echte Premier League en Man City legende 馃様 #kompany #rodeduivels #premierleague #mancity #manchestercity #rsca #rscanderlecht

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op

Poll

Gaat Kompany voor Anderlecht kiezen?

(443 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws