Boskamp maakt zijn dream team met acht (!) spelers van KRC Genk

Boskamp maakt zijn dream team met acht (!) spelers van KRC Genk

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 09:30zo 19-05-2019 om 09:30

Johan Boskamp mag in Het Belang Van Limburg zijn team van het seizoen opstellen. De analist zet liefst acht spelers van KRC Genk in dat elftal, waardoor er weinig plaats is voor de andere teams.

Uit de kampioenenploeg van Genk kiest Boskamp Danny Vukovic, Joakim Maehle, Jere Uronen, Sander Berge, Ruslan Malinovskyi, Bryan Heynen, Leandro Trossard én Ally Samatta. Het Genkse elftal heeft dit seizoen duidelijk veel indruk op hem gemaakt en wordt rijkelijk bedeeld.

Centraal in de verdediging kiest hij twee niet-Genkies: Stefano Denswil en Takehiro Tomiyasu. "Denswil van Brugge speelde een heel sterk seizoen. Doe die dan maar. Misschien is het voor hem eens tijd om een stapje te zetten gezien zijn leeftijd. Naast Denswil zet ik Tomiyasu van STVV. Hij haalt de laatste twee maanden zijn niveau niet meer, maar we kiezen graag voor jong talent. Hij heeft zijn klasse in het begin van het jaar zeker laten zien."

In de spits is er ook nog plaats voor Krépin Diatta. "Diatta is een leuk spelertje. Eigenlijk heeft die alles: hij kan een mannetje voorbij dribbelen, is snel, heeft een goeie voorzet, scorend vermogen, … Wel een jongen die het ver kan schoppen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Maakt Boskamp hier een goed elftal?

(633 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws