Xavi baalt van Barça-spel onder Valverde: 'Dan is het onmogelijk om CL te winnen'

Xavi baalt van Barça-spel onder Valverde: 'Dan is het onmogelijk om CL te winnen'

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 08:44zo 19-05-2019 om 08:44

FC Barcelona smacht naar het eerste Champions League-succes sinds 2015, maar ook dit seizoen werden de Catalanen voortijdig uitgeschakeld. Barça lijkt daarom flink te gaan investeren op de transfermarkt, maar dat is volgens Xavi niet de oplossing.

Het clubicoon en de voormalig middenvelder van de Spaanse kampioen vindt dat het spel onder trainer Ernesto Valverde te behoudend is. Hij uit zijn teleurstelling in gesprek met TV3. "Barcelona moet wedstrijden weer willen domineren. Als dat niet lukt, is het onmogelijk om de Champions League te winnen. Kijk maar naar het verleden. Barça heeft de Champions League gewonnen wanneer de ploeg het spel dicteerde. Maar momenteel doen we dat niet meer."

Ondanks zijn pleidooi vindt de 39-jarige Spanjaard het zelf te vroeg om als trainer aan de slag te gaan in Camp Nou. "Het is niet zo dat ik mijn hand kan opsteken en terug kan keren naar Barcelona. Dat is echt iets groots. Ik moet het stapje voor stapje doen. Natuurlijk is het mijn doel om terug te keren naar Barça, maar ik moet ervoor zorgen dat ik daar klaar voor ben. Nu is niet het goede moment."

Barça nam voor komend seizoen al Frenkie de Jong over van Ajax en diens ploeggenoot Matthijs de Ligt lijkt te moeten volgen. Ook Atlético Madrid-ster Antoine Griezmann wordt nadrukkelijk in verband gebracht met de Catalanen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws