Europees avontuur Mertens en Dendoncker krijgt plots flinke boost

Europees avontuur Mertens en Dendoncker krijgt plots flinke boost

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 08:00zo 19-05-2019 om 08:00

Met de tweede plaats in de Serie A was Napoli al zeker van deelname aan de Champions League. Nu heeft het team van Dries Mertens extra goed nieuws gekregen. Ook in Engeland was er goed nieuws voor een Rode Duivel: Leander Dendoncker.

Doordat Sevilla, dat normaal gezien in pot 2 zit bij de loting voor de groepsfase, in Spanje naast een Champions League-ticket heeft gegrepen, schuift Napoli op van pot 3 naar pot 2. Op die manier komt het in dezelfde pot terecht als toppers als Real Madrid, Atletico Madrid en Dortmund. Die vermijdt het dus al zeker in de groepsfase. Afgelopen seizoen zat Napoli in een groep met PSG, Liverpool en Rode Ster Belgrado, het werd dan ook uitgeschakeld in de groepsfase.

Manchester City won zaterdag de finale van de FA Cup met 6-0 van Watford. In Engeland mag de winnaar van de FA Cup normaal gezien rechtstreeks naar de poules van de Europa League. Doordat Manchester City al zeker was van deelname aan de Champions League wordt hun ticket doorgegeven aan de zevende in de Premier League, Wolverhampton in dit geval. In plaats van eerst voorrondes te spelen, mag het team van Leander Dendoncker dus ook rechtstreeks naar de poulefase.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws