Deze clubs kunnen Genk en Club Brugge al zeker tegenkomen in de Champions League

Deze clubs kunnen Genk en Club Brugge al zeker tegenkomen in de Champions League

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 07:17zo 19-05-2019 om 07:17

Laatste update: zondag 19 mei 2019 om 07:23zo 19-05-2019 om 07:23

Nu zowat alle competities zijn afgelopen weet Racing Genk welke clubs het zeker kan tegenkomen in de Champions League. Ook enkele namen van Club Brugge tegen kan uitkomen in de voorrondes zijn al bekend.

De vier afgevaardigden vanuit Spanje zijn Barcelona, Atletico Madrid, Real Madrid en Valencia. Uit Engeland mogen naast Manchester City ook Liverpool, Chelsea en Tottenham Hotspur deelnemen aan het kampioenenbal. Arsenal kan daar nog bij komen als het de finale van de Europa League wint.

 In Italië is het nog bijzonder spannend. Juventus en Napoli zijn al zeker van Champions League-deelname. Inter, Atalanta, AS Roma en AC Milan strijden nog om plaatsen drie en vier. Duitsland vaardigt Bayern München, Dortmund, RB Leipzig en Bayer Leverkusen af. In Frankrijk zijn PSG en Lille al zeker van hun ticket. Lyon moet nog voorrondes spelen. Alleen als Chelsea, dat eigenlijk al een ticket heeft de Europa League wint, mag ook Lyon rechtstreeks naar de Champions League.

Ook Rusland mag twee ploegen rechtstreeks afvaardigen, alleen Zenit Sint-Petersburg is al zeker. Vanuit Portugal mag kampioen Benfica rechtstreeks naar de Champions League. Ook Red Bull Salzburg mag rechtstreeks naar de Champions League omdat de winnaar van de Champions League (Liverpool of Tottenham) van dit jaar al zeker is van een ticket. De kampioenen in Oekraïne en Turkije krijgen ook een rechtstreeks ticket, maar die zijn nog niet bekend. 

De volledige lijst

Red Bull Salzburg (Oos)
Barcelona (Spa)       
Manchester City (Eng)
Atlético Madrid (Spa)           
Liverpool (Eng)
Real Madrid (Spa)    
Chelsea (Eng)
Valencia (Spa)          
Tottenham Hotspur (Eng)
Juventus (Ita)
Bayern München (Dui)
Napoli (Ita)    
Borussia Dortmund (Dui)
RB Leipzig (Dui)
Bayer Leverkusen (Dui)
Paris Saint-Germain (Fra)    
Benfica (Por)
Lille (Fra)    
Zenit Sint-Petersburg (Rus) 
Racing Genk (Bel)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws