Benfica haalt in eigen huis landstitel binnen en onttroont naaste belager FC Porto

Benfica haalt in eigen huis landstitel binnen en onttroont naaste belager FC Porto

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 21:40za 18-05-2019 om 21:40

Benfica is zaterdagavond kampioen van Portugal geworden. De club uit de Portugese hoofdstad was met een overwinning op Santa Clara in het eigen Estadio da Luz zeker van de titel en klaarde het klusje vakkundig: 4-1.

Al in de rust wist het uitverkochte stadion in Lissabon dat de titel Benfica niet meer kon ontgaan. Haris Seferovic, Joao Felix en Rafa Silva hadden de ploeg van trainer Bruno Lage op een 3-0 voorsprong gezet, waarna Seferovic met zijn tweede goal van de avond de titel nog wat meer luister bijzette. De eretreffer van Cesar (4-1) kwam veel te laat, waardoor Benfica met 87 punten uit 34 wedstrijden landskampioen is en de opvolger is van FC Porto. Mile Svilar bleef trouwens negentig minuten op de bank. 

Porto heeft niets aan zwaarbevochten zege op Keizer en co
Nummer twee Porto, dat voorafgaand aan de laatste speelronde op twee punten achterstand stond van Benfica, had een overwinning nodig op nummer drie Sporting Portugal om uitzicht te houden op het kampioenschap.

De blauwwitte brigade kwam tegen het team van trainer Marcel Keizer op een 1-0 achterstand (goal Luiz Phellype), maar draaide het duel in de slotfase om na treffers van Danilo Pereira en Hector Herrera: 2-1. Uiteindelijk was de zege niet voldoende voor de titel omdat Benfica zijn wedstrijd dus ook won. Beide ploegen eindigden overigens met tien man na rode kaarten voor Cristian Borja (Sporting) en ex-Twentespeler Jesus Corona (Porto)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws