Geen plek voor Vanaken en Verschaeren in 'middenveld van het seizoen' van Boskamp

Geen plek voor Vanaken en Verschaeren in 'middenveld van het seizoen' van Boskamp

18-05-2019 20:28
16

Het seizoen zit er bijna op, het is dus tijd voor de lijstjes van beste spelers van het seizoen. Ook Johan Boskamp heeft zich daaraan gewaagd. Hij koos in het middenveld voor... KRC Genk.

Hans Vanaken mag dan wel profvoetballer van het jaar zijn en de man met de meeste assists, de Nederlandse analist zet de sterkhouder van Club Brugge niet in zijn team van het jaar. In zijn driemansmiddenveld staan Sander Berge, Bryan Heynen en Ruslan Malinovskyi.

"Dit moet geen verrassing zijn", zegt hij in Het Belang van Limburg. "Ik heb al vaker aangegeven dat ik helemaal gek ben van dat Genkse middenveld. Na Pozuelo vond ik het zelfs nog beter. Malinovskyi is mijn Gouden Schoen. Berge is wat mij betreft potentiële Europese top en Heynen heeft zich geweldig ontwikkeld. Beter kan dus niet", klinkt het.

Ook de Belofte van het Jaar, Yari Verschaeren, staat niet in de elf. "Helaas heb ik nu geen plaats. Dat ventje kan zo goed voetballen. Een lust voor het oog. En Razvan Marin krijgt nog een eervolle vermelding, ook al vertrekt hij straks naar dat verdomde Ajax", besluit Boskamp.