'Misschien is het Fantacalcio, maar Ten Hag ideale opvolger van Allegri bij Juve'

'Misschien is het Fantacalcio, maar Ten Hag ideale opvolger van Allegri bij Juve'

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 19:02za 18-05-2019 om 19:02

Voormalig Juventus-middenvelder Alessio Tacchinardi schuift Erik ten Hag naar voren als ideale opvolger van Massimiliano Allegri bij de Italiaanse kampioen. De 49-jarige Nederlandse trainer heeft dit seizoen veel indruk gemaakt met de prestaties van Ajax in de Champions League.

"Ze speelden geweldig, maar tegen Tottenham Hotspur ging het mis. Ten Hag verdient desondanks de felicitaties. Ik zou hem graag in Turijn willen zien", zegt Tacchinardi, tussen 1994 en 2007 actief voor Juventus, in La Gazzetta dello Sport.

"Ik snap dat mensen dromen van trainers als Guardiola, Pochettino en Klopp, maar bedenk wat voor economische inspanning dat vraagt", vervolgt de dertienvoudig Italiaans international. "De Nederlander heeft prachtige, innovatieve ideeën. Hij zou de perfecte opvolger zijn van Allegri. Misschien is het Fantacalcio (fantasievoetbal, red.), maar ik hoop het echt."

Ten Hag heeft een contract tot medio 2020 bij Ajax. Zowel de trainer als directeur spelersbeleid Marc Overmars gaf al aan dat de kans groot is dat hij die verbintenis gaat verlengen. Ten Hag reikte met de Amsterdammers tot de halve finale van de Champions League en veroverde de landstitel en de KNVB Beker.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws