Valencia naar Champions League, Sevilla blijft teleurgesteld achter

Valencia naar Champions League, Sevilla blijft teleurgesteld achter

18-05-2019 18:35
1

Valencia heeft zaterdag beslag gelegd op het vierde en laatste ticket voor de Champions League in Spanje. Los Che hield onder meer Sevilla achter zich door een 2-0 zege op Real Valladolid.

De zege kwam Valencia min of meer aanwaaien. Carlos Soler en Rodrigo kregen de goals op een presenteerblaadje door defensief gestuntel van de thuisploeg. Valencia schaart zich daardoor bij kampioen FC Barcelona, Atlético Madrid en Real Madrid en pakt het vierde Champions League-ticket in de Primera Division. Dit seizoen eindigde de ploeg als derde in de groepsfase van het miljardenbal, achter Juventus en Manchester United.

Voor Getafe en Sevilla zijn de druiven zuur. Beide teams maakten ook nog kans op de Champions League, maar waren afhankelijk van Valencia. Getafe speelde met 2-2 gelijk tegen Villarreal, terwijl Sevilla niet genoeg had aan een 2-0 overwinning op Athletic Bilbao. Wissam Ben Yedder en Munir El Haddadi scoorden voor de Andalusiërs. Getafe en Sevilla gaan nu de Europa League in.

Eerder op de dag besloot Atlético Madrid het seizoen met een 2-2 gelijkspel bij Levante. De ploeg van coach Diego Simeone zwaaide onder meer Diego Godin, Lucas Hernandez en Antoine Griezmann uit. Rodri, in de belangstelling van Manchester City, zorgde voor het hoogtepunt met een schitterende uithaal in de kruising.