Makelaars wassen hun handen in onschuld voor rechter: Nooit gesproken over geld

Makelaars wassen hun handen in onschuld voor rechter: "Nooit gesproken over geld"

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 16:30za 18-05-2019 om 16:30

De tuchtprocedure over mogelijke matchfixing bij KV Mechelen - Waasland-Beveren is zaterdag van start gegaan. De verdachte makelaars Walter Mortelmans, Thomas Troch, Evert Maeschalck en Dejan Veljkovic bijten het spits. Tijdens de pleidooien van hun advocaten vielen ook de namen van Olivier Myny en Davy Roef.

Myny en Roef werden als mogelijke betrokken verhoord toen de bom ontplofte. Myny werd zelfs spijtoptant. Volgens de advocaat van Mortelmans is er vanuit de cliënt zijn kant nooit sprake geweest van matchfixing. "Mortelmans en zijn vennoot Troch hebben Myny geen enkele instructies gegeven om niet voluit te gaan, wat de bondsprocureur beweert. Waarom staat mijn cliënt hier dan? Hij nam nooit deel aan competitievervalsing. Er is ook nooit gesproken over geld" .

Het kamp-Troch wil zelfs een confrontatie met Myny. "Dan kan uitgeklaard worden wat er precies in dat telefoontje is gezegd. Het ging nooit over 'speel goed, of speel slecht, en er volgt een bepaald contract'. Het enige wat hij gezegd heeft: 'Olivier, als je scoort, ga dan niet glijdend voor de tribune van KV Mechelen vieren", citeert Het Laatste Nieuws.

Onschuldig
Maesschalk heeft Waasland-doelman Roef in zijn portefeuille. Ook de verdediging van Maesschalk pleit onschuldig. "De vraag om Roef te benaderen is zelfs nooit gekomen. Het bondsparket stelt dat, maar waar haalt men dat?", zegt de advocaat van Maeschalck.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws