Advocaten halen bondsprocureur Wagner door het slijk: Zeer frappant

Advocaten halen bondsprocureur Wagner door het slijk: "Zeer frappant"

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 15:24za 18-05-2019 om 15:24

Zaterdag is de tuchtprocedure over mogelijke matchfixing in KV Mechelen - Waasland-Beveren van start gegaan. Bij de eerste zitting draait het om de spelersmakelaars Walter Mortelmans, Thomas Troch, Evert Maeschalck en Dejan Veljkovic. De verdedigende partijen hebben het gemunt op bondsprocureur Kris Wagner.

Zo viel onder andere Hugo Vandenberghe, de advocaat van Mortelmans, hem aan. "Hij zegt dat er geen twijfel kan bestaan over de rol van Mortelmans, maar dat kan ik nergens in de verklaringen terugvinden. Ik kan alleen maar vaststellen dat de bondsprocureur toevlucht neemt tot stemmingmakerij en creatieve elementen om zijn dossier te stofferen. Wij vragen dan ook de volledige vrijspraak voor de heer Mortelmans", wordt Vandenberghe geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Ook de advocaat die twee supportersverenigingen van KV Mechelen vertegenwoordigt, is niet mild over de rol van Wagner. "Het tuchtdossier is onvolledig. Een manifeste halve onwaarheid. Ik val van mijn stoel van verbazing dat de bondsprocureur niet geïnteresseerd is in de hele waarheid."

Verzoek om uitstel
Wagner wordt andermaal verweten niet met bewijslast te komen. "Hij stelt dat Veljkovic de architect van matchfixing is, maar zijn verklaringen hebben we blijkbaar niet nodig om in dit tuchtdossier te straffen. Dat vind ik zeer frappant. Ik vraag daarom om de tuchtprocedure te schorsen vooraleer er meer duidelijkheid is in het strafdossier." 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om 18u30 krijgen we een heerlijke topper in de Bundesliga! Wie zie jij winnen? #Dortmund #BorussiaDortmund #Bayern #BayernMunchen #Witsel #Lewandowski #Bundesliga

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws