Lokeren-advocaat hard: '1B betekent het einde, Veljkovic heeft contacten bij KBVB'

Lokeren-advocaat hard: '1B betekent het einde, Veljkovic heeft contacten bij KBVB'

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 11:47za 18-05-2019 om 11:47

De tuchtprocedure rond de matchfixing van KV Mechelen is van start gegaan. Daarin wordt onder andere Dejan Veljkovic hard aangepakt. Vooral door Walter Van Steenbrugge, de advocaat van Lokeren.

Volgens Van Steenbrugge heeft Veljkovic een (te) grote invloed bij de Belgische Voetbalbond. "In januari belt Veljkovic met Vertenten. Beqiraj, een speler van Veljkovic, krijgt rood. Maar Veljkovic contacteert een bondsprocureur om die schorsing te regelen. Uiteindelijk kreeg die slechts één speeldag schorsing", geeft Van Steenbrugge aan.

"Later gebeurt hetzelfde met meneer Delferière. Wanneer Hanni geschorst dreigt te worden, regelt meneer Delferière dat dat niet het geval is. Het is duidelijk dat Veljkovic binnen de bond goede contacten heeft", klinkt het.

Bij Lokeren vindt men ook dat Waasland-Beveren aangepakt moet worden. Als die club degradeert, mag Lokeren in 1A blijven. "Als Lokeren naar 1B gaat, betekent dat het kerkhof, het einde van een grote club. We willen niet dat de competitie bevolkt wordt door bedriegers, door valsspelers. Onze belangen zijn dus groot", citeert Het Nieuwsblad de advocaat.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws