Proces Propere Handen van start: 'Verplichte degradatie is enige optie'

Proces Propere Handen van start: 'Verplichte degradatie is enige optie'

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 10:43za 18-05-2019 om 10:43

Laatste update: zaterdag 18 mei 2019 om 10:46za 18-05-2019 om 10:46

Zaterdag is de eerste zitting van het proces rond de Operatie Propere Handen volop aan de gang. Beerschot Wilrijk haalde meteen stevig uit naar KV Mechelen en Waasland Beveren.

Het was de advocaat van Beerschot-Wilrijk die van wal stak. Hij had het eerst over de band tussen makelaar Dejan Veljkovic en scheidsrechter Bart Vertenten. "De band tussen Dejan Veljkovic en scheidsrechter Bart Vertenten bestaat al sinds augustus 2015. Dat geeft een heel naar gevoel. Hij sms'te zelfs tijdens de rust van wedstrijden met de makelaar. Ik vrees dan ook dat er nog meer wedstrijden vervalst zijn de afgelopen jaren. Wat als er telefoontaps zouden bestaan die jaren teruggaan?", vroeg Thomas Gillis zich af.

Daarna ging het uiteraard ook over KV Mechelen. "Kijk naar de tijdslijn van begin maart en het is duidelijk: KV Mechelen én Waasland-Beveren hebben de boel belazerd. En de protagonisten in dit verhaal zijn de bestuurders van de clubs." Voor Gillis is er dan maar een optie. "De verplichte degradatie van beide clubs", zegt hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws