'KRC Genk staat enkel open voor vertrek van drie sterkhouders'

'KRC Genk staat enkel open voor vertrek van drie sterkhouders'

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 07:00za 18-05-2019 om 07:00

Sinds donderdag mag KRC Genk zich Belgisch kampioen noemen. Nu is het uitkijken wie er volgend seizoen nog speelt voor Genk. Volgens Het Laatste Nieuws mogen er momenteel slechts drie spelers van de kampioenenploeg verlaten.

De eerste twee namen liggen voor de hand. Het gaat om Leandro Trossard en Sander Berge. De twee steken niet onder stoelen of banken dat ze aan een volgende stap denken. Bij Genk willen ze evenwel boter bij de vis. Het klinkt dat de Limburgers voor elk van de spelers zo'n twintig miljoen euro wil ontvangen.

De derde speler die de Luminus Arena mag verlaten is volgens de krant Ally Samatta. De club wil haar topschutter liever behouden, 'maar met hem zijn duidelijke afspraken gemaakt', klinkt het. Aan interesse is er alvast geen gebrek. Onder meer Cardiff City denkt aan de aanvaller.

"Als ik zie hoe Berge zich ontwikkeld heeft, dan denk ik dat daar niet veel ontwikkelen meer aan is. Die jongen kan de absolute top aan. Trossard is een fantastische kapitein gebleken in de Play-Offs en is op de cruciale momenten beslissend geweest. En Ally Samatta heeft een onwaarschijnlijk seizoen gespeeld”, stelt voorzitter Peter Croonen in Het Laatste Nieuws.

"Dat zijn de drie jongens met wie wij duidelijke afspraken gemaakt hebben. Als het juiste bod, van de juiste club, uit de juiste competitie komt, dan zullen wij meewerken aan de volgende stap in hun carrière. De anderen, waar ook veel interesse in is, zijn wij niet van plan om te laten vertrekken."

Poll

Denk je dat Genk haar kampioenenploeg kan bijeenhouden?

(767 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws