Play Off 2B: Kortrijk groepswinnaar, afscheid Leye en goed einde voor Essevee

17-05-2019 22:21
1

In Play-Off 2B hebben enkele ploegen hun seizoen afgesloten. Voor Cercle Brugge, Moeskroen, Waasland-Beveren, Zulte Waregem en Union zit het seizoen erop. KV Kortrijk heeft nog minstens 1 wedstrijd voor de boeg.

KV Kortrijk – Cercle Brugge
Kortrijk was eigenlijk al zeker van de finale van Play-Off 2, maar heeft de groepsfase nog mooier kunnen afsluiten. Het ging in eigen huis winnen van Cercle Brugge en heeft zich daarmee ook tot groepswinnaar gekroond.

De kansen waren voor Kortrijk en dat werd na achttien minuten voetballen ook beloond. Imoh Ezekiel opende de score voor de thuisploeg. Cercle Brugge kon geen vuist maken en liet Kortrijk betijen.

De Kerels profiteerden daarvan en wisten via Christophe Lepoint en Teddy Chevalier nog voor de 3-0 te zorgen. Karel Dhaene maakte er zelfs nog 4-0 van, de eindstand.

Zulte Waregem – Union
Zulte Waregem kon in de laatste wedstrijd geen beroep doen op Hamdi Harbaoui, maar had de spits ook niet nodig. Het eerste doelpunt werd gemaakt door zijn vervanger Idrissa Sylla. Enkele minuten later verdubbele Hicham Faik de score zelfs.

Union kreeg nog even hoop toen Faïz Selemani met een panenka voor de 2-1 zorgde. De Brusselaars kregen ook nog kansen op de gelijkmaker, maar die viel niet. Union mag ondanks de nederlaag toch tevreden terugblikken op Play-Off 2, waarin het tweede eindigde in groep B.

Moeskroen – Waasland-Beveren
Voor Moeskroen en Waasland-Beveren was het een wedstrijd zonder inzet. Beide ploegen konden dus vrijuit voetballen. Op het eerste doelpunt was het echter wachten. Dat viel pas na 35 minuten voetballen via de voet van Taiwo Awoniyi.

Lang kon Moeskroen niet genieten van de voorsprong want niet veel later stond het al 1-1 via Beni Badibanga. In de tweede helft gingen beide ploegen vol voor de aanval en zorgden ze voor een doelpuntenkermis.

Denzel Jubitana maakte er na bijna zeventig minuten 1-2 van. Daar bleef het niet lang bij, met de tweede voor Taiwo Awoniyi stonden de bordjes alweer gelijk. 2-2 dan? Niet naar de zin van Francesco Forte, die er 2-3 van maakte.

Net voor het einde van de partij kreeg Mbaye Leye nog een applausvervanging. De spits heeft na 354 wedstrijden besloten om te stoppen met (prof)voetbal. De spits kon vanop de bank zien hoe Nana Ampomah de wedstrijd helemaal besliste met de 2-4.