Bölöni kijkt al naar verraderlijke barragematchen: Dat zou extreem moeilijk zijn

Bölöni kijkt al naar verraderlijke barragematchen: "Dat zou extreem moeilijk zijn"

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 18:29vr 17-05-2019 om 18:29

Het knappe seizoen van Royal Antwerp FC zou zomaar eens op een sisser kunnen aflopen. Tegen KAA Gent had het alle kansen om zich in een ideale positie te manoeuvreren voor de derde plek, maar na het late verlies (1-2) ligt Standard Luik plots in pole positie.

"Het was moeilijk, vooral mentaal, om dat resultaat te verteren", moest Lazslo Bölöni nog even naslikken bij Het Laatste Nieuws. "Dat is normaal gezien de spanning waar we de laatste weken mee te maken kregen. We hebben ons lot niet langer in handen en zijn mede afhankelijk van wat er op een ander veld gebeurt. We hebben dit seizoen wel vaker kunnen verrassen, laat ons dat nog één keertje proberen."

Antwerp trekt zondag naar Club Brugge, terwijl concurrent Standard kersvers kampioen KRC Genk bezoekt. De opzet is helder voor The Great Old: een beter resultaat behalen dan Standard. "Ik weet niet goed wat ik zondag van Genk of Club Brugge moet verwachten", verwijst Bölöni naar de tegenstanders, die niks meer te winnen of verliezen hebben. "Ik kan me moeilijk in hun huid verplaatsen. Het zijn profs, dus je zou denken dat ze voor eigen volk wel iets willen laten zien. In Genk willen ze ongetwijfeld een feestje bouwen. Dat is toch net iets makkelijker met een overwinning. We zien wel wat er op het veld gebeurt. Dat kan je niet voorspellen."

Deceptie tegen Charleroi of Kortrijk?
Als Antwerp als vierde eindigt, moet het haar Europees ticket waarschijnlijk (dat hangt af van de rechtszaak tegen KV Mechelen) afdwingen tegen de winnaar van Play-Off 2. "Dat zou extreem moeilijk worden omdat we nu al een lange tijd in een droom leefden en moeten spelen tegen een team dat nog aan het dromen is", zucht Bölöni.

"Mentaal wordt dat bijzonder moeilijk. Je kan alleen maar tot de conclusie komen dat de Play-Offs een heel zware beproeving zijn. Die tien zware matchen die mekaar opvolgen, gaan uiteindelijk toch wegen." Als de oudste club van het land zich verzekert van Europese kwalificatie, zou dat voor het eerst sinds 1997 zijn.

Poll

Wat gebeurt er met Antwerp, denk je?

(242 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws