UEFA straft Ajax: boete van 52.000 euro voor wangedrag fans tegen Juventus

UEFA straft Ajax: boete van 52.000 euro voor wangedrag fans tegen Juventus

17-05-2019 16:15
1

De UEFA heeft Ajax bestraft met een geldboete van 52.500 euro. Dat maakt de Europese voetbalbond vrijdag bekend. Aanleiding is het wangedrag van de Amsterdamse fans bij de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Juventus.

Ajax werd een maand geleden officieel aangeklaagd door de UEFA, dat na 'disciplinair onderzoek' tot een straf is gekomen. De Amsterdamse club moet 52.500 euro aftikken. In het thuisduel met Juventus op 10 april gooiden supporters met voorwerpen, waren er ongeregeldheden in het publiek en blokkeerden fans de trappen in het stadion.

Het is niet de eerste keer dat de UEFA de weg naar Amsterdam weet te vinden. De halvefinalist van de Champions League moest dit seizoen in totaal al ruim 180.000 euro overmaken voor misdragingen van fans bij wedstrijden in de Champions League. Daarnaast staat er nog een voorwaardelijke straf van één uitwedstrijd zonder publiek open. Dit vanwege de betrokkenheid van de Amsterdamse aanhang bij incidenten tijdens de twee groepsduels met Benfica.