Thorup en KAA Gent verrassen: “Niemand geloofde in ons”

Thorup en KAA Gent verrassen: “Niemand geloofde in ons”

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 16:40vr 17-05-2019 om 16:40

Coach Jess Thorup en KAA Gent warden al afgeschreven in Play-Off 1, maar de Buffalo’s staan plots op een vijfde plek. Zo blijft er een waterkansje op Europees voetbal.

Het geloof in KAA Gent was weg. “De voorbije tijd leden we te vaak nederlagen maar we bleven erin geloven. Met de rug tegen de muur - toen niemand in ons geloofde - bleven we vechten voor die vijfde plaats. En nu hopen we natuurlijk zondag die vijfde plaats te grijpen. We weten nog niet of het een Europees ticket zal opleveren maar we zijn het onze fans verschuldigd om er alles aan te doen”, wordt Thorup geciteerd door Het Nieuwsblad.

KAA Gent won de afgelopen twee wedstrijden in de slotfase. “Het geluk aan onze zijde? We verloren vaak met slechts één doelpunt verschil. Het is natuurlijk moeilijk als je enkele keren op rij verliest maar ik had even vaak ook het gevoel dat ons de factor geluk ontbrak. Nu helt de balans naar de andere kant door. Maar dat kan wel enkel door keihard te blijven werken en daardoor heb ik nu dan ook bijzonder veel respect voor mijn spelers. Hopelijk kunnen we met een goed gevoel de vakantie in.”

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws