Thorup met duidelijk doel naar Anderlecht: “Dat zal onze aanpak niet veranderen”

Thorup met duidelijk doel naar Anderlecht: “Dat zal onze aanpak niet veranderen”

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 15:49vr 17-05-2019 om 15:49

KAA Gent staat plots op plek vijf in het klassement. Komende zondag staat nog een belangrijke wedstrijd op het programma tegen RSC Anderlecht. Jess Thorup heeft een duidelijk doel.

Een gelijkspel volstaat voor KAA Gent, maar de Buffalo’s gaan voor de drie punten. “Een gelijkspel kan volstaan net zoals we in Sint-Truiden genoeg hadden met één punt. Maar dat zal onze aanpak niet veranderen. Het kan echter wel in een slotfase een invloed hebben als je weet dat een gelijkspel volstaat. Het is dus zeker wel een voordeel. Maar we komen aan de aftrap met de wil om te winnen.”

Thorup wil KAA Gent naar een hoger niveau tillen. “Toen ik hier kwam, zei ik al dat we op korte termijn resultaten wilden boeken maar ik ben een coach die ook graag op lange termijn werkt. Bij FC Midtjylland geloofde ook nauwelijks iemand dat we kampioen konden spelen en ik hoop dat ik hier ook de club terug op het niveau kan brengen dat ze drie à vier jaar haalden.”

“Dat kun je niet zomaar bij elkaar voetballen”, gaat Thorup verder tegenover Het Nieuwsblad. “Er was hier zeker druk maar als coach moet je trouw blijven aan je werkwijze. Soms leer je meer uit die moeilijke periodes, hoe lastig die ook zijn.”

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws