UPDATE: 'Standard gaat akkoord met schorsingsvoorstel voor Fai'

UPDATE: 'Standard gaat akkoord met schorsingsvoorstel voor Fai'

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 18:01vr 17-05-2019 om 18:01

Laatste update: vrijdag 17 mei 2019 om 18:01vr 17-05-2019 om 18:01

Collins Fai ging flink door op Ruud Vormer en kreeg na ingrijpen van de VAR een rechtstreekse rode kaart. Het Bondsparket stelt een minnelijke schikking voor van drie weken schorsing plus een boete van 3.000 euro.

De vleugelback kreeg meteen een rode kaart te zien nadat hij stevig doorging op Vormer. Uiteindelijk leek de uitsluiting geen gevolgen te hebben want Standard Luik kon de wedstrijd alsnog winnen.

De Rouches zetten Club Brugge met 2-0 opzij en zorgde er zo voor dat KRC Genk landskampioen werd. Standard zelf deed ook een uitstekende zaak en sprong naar de derde plek in het klassement over Antwerp.

Update 18.01: Volgens L'Avenir gaat Standard niet in beroep tegen het schorsingsvoorstel van het bondsparket. De Luikenaars aanvaarden dus dat ze Fai drie wedstrijden zullen moeten missen. Komende zondag zal de vleugelverdediger er hoe dan ook bij zijn, wanneer Standard naar kersvers kampioen KRC Genk trekt. De (mogelijke) schorsing van Fai gaat immers pas in vanaf volgende week. Het duel op Genk kan nog bepalend zijn voor de derde plek van de Rouches.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Een terecht voorstel?

(437 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws