'Bayern-ontslag Kovac kwestie van tijd, Van Bommel 'Top-Kandidat' in München'

'Bayern-ontslag Kovac kwestie van tijd, Van Bommel 'Top-Kandidat' in München'

17-05-2019 12:08 Laatste update: 12:08
3

Het ontslag van Niko Kovac bij Bayern München is een kwestie van tijd. Dat meldt SPOX vrijdag. PSV-trainer Mark van Bommel wordt gezien als de belangrijkste kandidaat om de Kroaat op te volgen.

Bayern München pikte Kovac een jaar geleden op bij Eintracht Frankfurt, maar een onverdeeld succes is het huwelijk niet. De Kroatische trainer wordt een gebrek aan leiderschap en tactisch inzicht verweten, ondanks dat Bayern zaterdag de landstitel kan pakken en in de finale van de DFB Pokal staat.

De verwachting is dat Kovac na dit seizoen wordt ontslagen door Bayern München. Van Bommel geldt volgens SPOX als 'Top-Kandidat' om hem op te volgen, terwijl ook Ajax-trainer Erik ten Hag wordt genoemd. Het is de vraag of de Nederlandse trainers haalbaar zijn. Van Bommel staat pas één jaar op eigen benen en Ten Hag gaat waarschijnlijk zijn contract verlengen.

Dat Kovac vertrekt, lijkt vast te staan. Het is volgens Duitse media een teken aan de wand dat Bayern-bazen als Karl-Heinz Rummenigge en Uli Hoeness zich niet publiekelijk achter de trainer scharen. Ook sportief directeur Hasan Salihamidzic houdt zich op de vlakte over de toekomst van Kovac.