Haalbaar? Deze clubs kan Club Brugge loten in de Champions League

Haalbaar? Deze clubs kan Club Brugge loten in de Champions League

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 10:00vr 17-05-2019 om 10:00

Laatste update: vrijdag 17 mei 2019 om 10:24vr 17-05-2019 om 10:24

Club Brugge wordt dit seizoen sowieso tweede, dat betekent dus dat ze in de voorrondes van de Champions League terechtkomen. Alle Europese competities zijn al gedaan of lopen op hun einde, waardoor we al een voorlopig overzicht hebben van de mogelijke tegenstanders.

In dit overzicht gaan we er gemakshalve vanuit dat de reekshoofden uit de tweede voorronde hun clash winnen en dus mee in de pot gaan voor de derde voorronde.

Club Brugge moet twee voorrondes doorspartelen en is géén reekshoofd. FC Porto en Dinamo Kiev zijn mathematisch nog niet zeker van de tweede plaats in respectievelijk Portugal en Oekraïne, maar daarmee is ook alles gezegd. De kans is bijna honderd procent dat zij mogelijke tegenstanders van Club worden. Daarnaast is ook FC Basel, de tweede van Zwitserland, een mogelijke tegenstander.

De vierde club hangt af van wie de Europa League wint. Die finale gaat tussen Chelsea en Arsenal. Als Chelsea wint, is Olympiakos de vierde mogelijke tegenstander. Als Arsenal wint wordt het Lyon, de nummer drie uit Frankrijk. Op papier is Lyon een pak lastiger, waardoor de fans van Club misschien wel voor Chelsea moeten supporteren.

Bij verlies is Club Brugge overigens niet Europees uitgeschakeld. Het krijgt sowieso nog het vangnet van de Europa League.

Poll

Welke tegenstander is het meest haalbaar?

(962 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws