'Standard-fans gooien bier en vallen Club Brugge-speler Vanaken fysiek aan'

'Standard-fans gooien bier en vallen Club Brugge-speler Vanaken fysiek aan'

17-05-2019 08:46
92

Club Brugge kende een bijzonder lastige avond tegen Standard. Op Sclessin ging Blauw-Zwart met 2-0 de boot in. Ook Hans Vanaken beleefde een moeilijke wedstrijd. Zo leerde hij ook de Standard-fans van dichtbij kennen.

Vanaken wilde haast maken bij een hoekschop, maar vond niet meteen een  bal. De Gouden Schoen sprong dan maar zelf over de omheining om er één te halen. Dat kwam hem duur te staan, want enkele Standard-fans gingen de Club Brugge-middenvelder ei zo na te lijf.

Het Nieuwsblad merkte het incident ook op. 'De Gouden Schoen van Club Brugge kreeg eerst een bierdouche te verwerken. De Luikse supporters gingen daarna helemaal over de rooie en vielen de Gouden Schoen fysiek aan. Gelukkig zonder succes', klinkt het.

Sanctie voor Standard?
Vanaken zelf bleef er rustig onder. Hij maande zijn ploegmaats zelfs aan om er geen aandacht aan te besteden en snel verder te voetballen. Of dit nog een staartje krijgt voor Standard is onduidelijk. Het hangt ervan af of het incident werd opgenomen in het scheidsrechtersverslag.