OFFICIEEL: Leye (36) zwaait af, Senegalese goalgetter stopt als profvoetballer

OFFICIEEL: Leye (36) zwaait af, Senegalese goalgetter stopt als profvoetballer

17-05-2019 08:18 Laatste update: 08:20
6

Mbaye Leye (36) stopt ermee. De Senegalees is uitgegroeid tot ervaren rot in de Jupiler Pro League. Na een actieve carrière van achttien jaar zegt de aanvaller het profvoetbal vaarwel. Dat kondigde Leye zelf aan via de sociale media.

"Ik ben opgestaan met een voldaan gevoel. Na 18 jaar professioneel en amateurvoetbal is deze dag aangebroken. Ik heb altijd geweten wat ik wou en na dit formidabel jaar bij Moeskroen is het moment daar om de laatste bladzijde als voetballer om te draaien", aldus Leye.

Leye wil natuurlijk ook enkele mensen in de bloemetjes zetten. "Een dikke merci aan allen die van dichtbij of van ver aan dit verhaal hebben bijgedragen (clubs, coaches, kinés, spelers, supporters...). Ik wil in het bijzonder ook mijn vrouw en kinderen bedanken."

Garantie op doelpunten
In 2007 streek Leye neer in ons land, toen Zulte Waregem hem overnam van Amiens. Daarna speelde hij in België nog voor Gent, Standard, Zulte Waregem, Lokeren, Zulte Waregem, Eupen en Moeskroen. In totaal maakte Leye 137(!) doelpunten in de Belgische competitie.