Verhaeghe toont zich groots na titel van Genk: Een verdiende titel

Verhaeghe toont zich groots na titel van Genk: "Een verdiende titel"

16-05-2019 23:17
36

Club Brugge kan dan toch geen tweede opeenvolgende titel winnen. Op bezoek bij Standard ging Blauw-Zwart met 2-0 onderuit. Het ziet daardoor KRC Genk de titel. Bart Verhaeghe toonde zich groots na de nederlaag.

"Het verschil met een jaar geleden is groot, maar dat is sport. Je moet kunnen winnen én verliezen", zegt Bart Verhaeghe aan Sporza. "Vandaag moeten we Genk feliciteren. De titel is verdiend. Ik wens hen ook veel succes toe in de Champions League volgend jaar, want dat is goed voor het Belgische voetbal."

Een titel zat er dit seizoen niet in voor Club Brugge. Verhaeghe geeft toe dat Club Brugge niet kon overtuigen. "We hebben het dit seizoen vooral laten liggen in de reguliere competitie. Onze prachtige CL-campagne heeft ons wat punten gekost en ook de VAR was niet altijd onze medestander, dat heeft de arbitrage zelf toegegeven. Maar dat doet er nu niet toe", klinkt het.

Toch is Verhaeghe fier op zijn jongens. "Je moet ook naar het bredere plaatje kijken: we zijn nu tweede, vorig jaar waren we eerste, daarvoor weer tweede en dan weer eerste. Dat doet niemand ons na de voorbije jaren. We zijn nu vicekampioen en daar putten we moed uit voor volgend seizoen", besluit hij.