Antwerp zakt naar de vierde plek, Gent neemt nummer vijf over van Anderlecht

16-05-2019 22:33
12

De strijd tussen Antwerp en KAA Gent heeft voor grondige verschuivingen in het klassement gezorgd. De Buffalo's wisten op bezoek bij Antwerp met 1-2 te winnen.

Antwerp begon het best aan de wedstrijd en kreeg dan ook de beste mogelijkheden. Didier Lamkel Ze had de 1-0 al vroeg aan de voet, maar hij kreeg de bal niet voorbij Thomas Kaminski. KAA Gent zag af en kwam amper tot gevaar.

Gent kwam beter in de wedstrijd, maar kreeg af te rekenen met heel wat pech. Wat Lamkel Zé niet lukte, kon Dylan Bronn wel. Hij verschalkte Kaminski en maakte er 1-0 van voor Antwerp.

Daar leek het ook bij te blijven, maar net voor rust kroonde Jonathan David zich weer tot de Gentse held. Hij maakte er 1-1 van. Het kon in de tweede helft nog alle kanten op.

Ook in de tweede helft was het vooral Antwerp dat voor de beste kansen kon zorgen. Het doelpunt viel er echter niet. De tijd begon te dringen en Antwerp ging vol voor die verlossende tweede treffer. Die kwam er ook, aan de andere kant.

In de allerlaatste minuut gaf Daniel Opera Sorloth nog een cadeautje. Die bedankte en schoof de 1-2 binnen. Door de winst mag Gent nog hopen op Europees voetbal en komt het boven Anderlecht te staan met hetzelfde aantal punten.