Genk heeft genoeg aan gelijkspel tegen Anderlecht om zich tot kampioen te kronen

16-05-2019 22:20 Laatste update: 22:38
66

KRC Genk heeft het geflikt. De Limburgers kroonden zich donderdag tot Belgisch landskampioen. Door een nederlaag van Club Brugge op het veld van Standard, had Genk genoeg aan een 1-1 gelijkspel tegen Anderlecht om de titel te vieren.

Op speeldag acht van Play-Off slaagde Genk er niet in om kampioen te spelen. Donderdag kreeg het in het Astridpark een nieuwe kans. De Limburgers wilden die grijpen en pakten de match in Brussel meteen in handen. Na tien minuten kwam Genk al op voorsprong. De paars-witte achterhoede stond te slapen. Maehle dook op in de rug van Cobbaut en bracht perfect voor. In de zestien stond Heynen helemaal alleen de 0-1 op het bord schieten was een koud kunstje.

Bij Anderlecht probeerde Verschaeren de boel op sleeptouw te nemen, maar de jonge middenvelder stond er vaak alleen voor. Aan de andere kant vonden de spelers elkaar beter. Dat leverden ook kansen voor Trossard en Malinovskiy op, maar een doelpunt viel voor de rust in het Constant Vanden Stockstadion. Zo gingen Genk rusten als virtueel kampioen. In Standard – Club Brugge was het immers na 45 minuten spelen nog altijd 0-0.

In de tweede helft leek Genk last te krijgen van titelstress. De troepen van Clement gaven almaar meer terrein prijs. Uiteindelijk zou dat de Limburgers zuur opbreken. Saelemaekers kon de bal voor doel brengen en vond aan de tweede paal Bolasie.

De titel voor Genk leek weer met een week te worden uitgesteld, maar toen kwam er heugelijk nieuws voor de Limburgers uit Luik. Ondanks dat Standard met tien man stond, kwam op voorsprong tegen Club Brugge. Marin zorgde voor de 1-0 via elf meter. In Anderlecht sleepte Genk zich naar het laatste fluitsignaal. Vlak voor het einde kreeg Genk te horen dat Marin ook nog voor de 2-0 zorgde. Zo kon het Limburgse feest losbarsten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Proficiat aan @krcgenkofficial, dat zich de Kampioen van België mag noemen 🏆🏆🏆 #jpl #krcgenk #genk #clubbrugge #rsca #standard