Club Brugge geeft Genk de titel cadeau na nederlaag tegen tienkoppig Standard

16-05-2019 22:22 Laatste update: 22:27
75

De titelstrijd is gestreden. En dat heeft Club Brugge aan zichzelf te danken. De Bruggelingen verloren met 0-2 van een tienkoppig Standard en ziet zo Genk de titel winnen.

De wedstrijd stond al heel snel in brand, met doelkansen aan beide kanten. De vlam was helemaal in de pan op Sclessin. Het publiek stond achter de Rouches, die het balbezit wel aan Blauw-Zwart moesten overlaten.

Collins Fai liet zich andermaal van zijn slechtste kant zien met een stevige tackle op Ruud Vormer. Het been van Vormer boog, Alexandre Boucaut ging de beelden bekijken na een ingreep van de VAR. Eén sanctie was mogelijk, een rode kaart. Dat vond Boucaut ook, die Fai een rode kaart gaf.

Meteen na de rode kaart was het baloverwicht helemaal voor de bezoekers. Standard kroop achteruit en hoopte vooral de nul te kunnen houden. Dat lukte nog tot de rust.

Vechtvoetbal
Ook in de tweede helft zat Standard in de loopgraven. Club Brugge aan het kanon. Alleen stond dat kanon niet meteen goed gericht. Het bleef maar wachten op dat Brugse doelpunt. Bij KRC Genk kon men stilaan al dromen van de titelviering. De Luikenaars maakten er een gevecht van, één fan ging Vanaken bijna te lijf toen die een bal kwam halen. Sclessin stond op daveren, de muur van de Rouches leek maar niet te breken.

Na een uur voetballen kwam Club Brugge toch op voorsprong. Boucaut floot het doelpunt echter onbegrijpelijk af na een niet-bestaande duwfout. Ook gejuich uit het Brugse vak, Anderlecht scoorde de 1-1 tegen KRC Genk.

Weg titel?
Dat vieren duurde niet lang. Zo floot Boucaut voor een strafschop na hands van Dennis. Standard kreeg amper kansen (lees: geen) maar stond toch op een 1-0 voorsprong.

Ivan Leko gooide alles in de strijd en gaf Siebe Schrijvers en Arnaut Danjuma speelminuten. Club Brugge leek ook met tien verder te moeten gaan na een donkerrode fout van Obbi Oulare. De spits van Standard gooide zijn elleboog in de strijd en blesseerde Clinton Mata. Na zo'n vijf minuten blessurebehandeling kon de verdediger nog verder. Oulare kwam er vanaf met een gele kaart.

Ja, weg titel
Club Brugge probeerde nog, maar kwam niet door de Rode Muur. Sterker nog, Standard kwam op 0-2 na een heerlijke vrije trap van Razvan Marin. Aangezien Club Brugge een zes op zes moest halen, was KRC Genk daardoor zeker van de titel.