Broos maakt handen proper: Kreeg ooit enveloppe van 1 miljoen Belgische frank

Broos maakt handen proper: "Kreeg ooit enveloppe van 1 miljoen Belgische frank"

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2019 om 20:43do 16-05-2019 om 20:43

Hugo Broos heeft in zijn carrière heel wat meegemaakt. Mooie en minder mooie momenten. In het televisieprogramma Kantine onthult hij een bijzonder opvallende anekdote.

Zo vertelt de ex-trainer van onder andere Club Brugge, Anderlecht en KRC Genk dat hij in het verleden nog een zwarte commissie van één miljoen Belgische frank heeft gekregen van en makelaar. "Er is mij ooit voorgesteld: als je die speler neemt, dan krijg je zoveel", vertelt Broos in Kantine.

"Dat ging over een substantieel bedrag. En die enveloppe heb ik ooit gekregen. Een miljoen Belgische frank. Wat toendertijd veel geld was. Ik heb toen gezegd: ‘Nee, ik moet dat niet hebben. Ik doe daar niet aan mee'", geeft Broos toe.

Dat geld kreeg hij uiteindelijk toch. "Maar dan zijn wij enkele maanden later gaan eten en gaf hij mij toch een bruine enveloppe. Ik heb gezegd: ‘Ok, ik pak dat mee. Maar ik ga het nu aan de voorzitter geven.’ En ik heb dat aan de voorzitter gegeven. En hem gezegd: ‘Alstublieft, je hebt een miljoen minder betaald aan een transfer'", aldus Broos.

Lees meer over: Jupiler Pro League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws