Strupar heeft een goed gevoel bij 16 mei: Genk zal sowieso kampioen spelen

Strupar heeft een goed gevoel bij 16 mei: "Genk zal sowieso kampioen spelen"

16-05-2019 17:48 Laatste update: 19:49
6

16 mei is een geluksdag in de geschiedenis van Racing Genk. Op deze datum veroverde Genk al twee hoofdprijzen. Dat kunnen er donderdagavond drie worden als Genk zich op Anderlecht tot landskampioen kroont. Branko Strupar, voormalige goaltjesdief van de Limburgers, heeft er mede door de datum een goed gevoel over.

"Genk gaat sowieso kampioen spelen", vertelt Strupar met een lach aan Sporza. "Maar als ze vandaag de titel pakken, dan moeten ze de naam van het stadion veranderen. Dat is dan de mooiste en belangrijkste datum in de geschiedenis van de club", is ook Strupar op de hoogte van de bijzondere band met de datum 16 mei.

Strupar was er namelijk bij toen Genk respectievelijk de Beker van België (1998) en landstitel (1999) veroverde. "Toen speelden we kampioen, in en tegen Harelbeke. Het was de eerste titel dus de beleving was ongelooflijk. Zeker één van de mooiste momenten van mijn carriére", denkt de ex-Rode Duivel met veel plezier terug aan de successen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

16 mei 1998: Bekerwinnaar 🏆 16 mei 1999: De eerste titel 🏆 16 mei 2019: ... 👀 Wordt 16 mei opnieuw een mooie dag in de clubgeschiedenis van Genk? #jpl #krcgenk #genk #clubbrugge

A post shared by VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) on